[Afrika Cup] Uitslag Poule B

Niels (DerMeister)

Vanavond mochten de landen uit Poule B hun tweede wedstrijd afwerken. De kraker tussen Ivoorkust en Ghana stond op het programma. Burkina Faso was vrij, aangezien Togo wegens de bloedige aanslag op de spelersbus niet meer meedoet aan de Afrika Cup.

Ivoorkust - Ghana

Ivoorkust kon vanavond, na het eerdere gelijkspel tegen Burkina Faso, bij winst al zeker zijn van de kwartfinales. Ghana, waar Chelsea-middenvelder Mickaël Essien op de bank begon, speelde pas hun eerst wedstrijd van het toernooi. Ivoorkust begon het sterkst aan de wedstrijd en dit resulteerde na ruim twintig minuten in een voorsprong voor De Olifanten. Gervinho wist een goed uitgespeelde counter simpel af te ronden. Tot aan de rust en tien minuten na rust leek er totaal niks aan de hand voor Ivoorkust en liep Ghana vooral achter de feiten aan.

Na 55 minuten kreeg Arsenal-speler Eboué echter rood en moesten de Ivorianen plots met tien man verder. Dit was het sein voor Ghana, waar Essien pas na rust inviel, om de druk op te voeren. Ivoorkust kwam al snel goed weg, aangezien NAC-aanvaller Matthew Amoah namens The Black Stars de paal trof. Tegen de verhouding in kwam Ivoorkust toch op 2-0 dankzij een benutte vrije trap van Tiene.

Chelsea-aanvaller en aanvoerder van Ivoorkust, Didier Drogba, maakte er met een kopbal kort voor tijd zelfs 3-0 van. Asamoah Gyan redde vervolgens in de slotsecondes nog de eer voor Ghana met een benutte penalty, maar verder dan dit wapenfeit kwamen de Ghanezen niet. Ivoorkust is door dit resultaat de eerste kwartfinalist van het toernooi. Ghana zal dinsdag moeten winnen van Burkina Faso om zich daar ook bij te voegen.

Uitslag Poule B:

Thuis Uit Uitslag
Ivoorkust Ghana 3-1

 

Stand Poule B:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Ivoorkust * 2 1 1 0 4 3-1
2. Burkina Faso 1 0 1 0 1 0-0
3. Ghana 1 0 0 0 0 1-3

* = door naar kwartfinale