[Dakar] "Team liet me in de steek"

Peterselieman

Jurgen van den Goorbergh beleefde een dramatische Dakar Rally. De Nederlander reed in een buggy van McRae, maar veel plezier beleefde hij er niet aan. Vele onderdelen gingen stuk en na drie dagen was het over en uit. De voormalig motorcoureur zegt dat als het team naar hem geluisterd had hij nog in de rally had gezeten.

"Het probleem zat hem in de wishbones achter. Er zit een bodemplaat onder de auto die de onderkant beschermd. Nu hadden er ook rubberen flappen onder moeten zitten die de wishbones achter beschermen tegen steenslag. Die onderdelen zijn erg kwetsbaar en gaan snel kapot. Dat is wat steeds gebeurde en waardoor ik uiteindelijk uitviel," zei Van den Goorbergh tegen RTL GP.

Pas na het uitvallen van vijf buggies monteerde het team op de auto's van Chris Leyds en Tim Coronel wel de benodigde flappen. "Er zijn gewoon essentiële fouten gemaakt. Kijk, ik ben geen automan. Chris Leyds wel. Hij had vooraf moeten weten dat er problemen zouden komen. Toen ik op de eerste en tweede dag terugkwam met een kapotte as, werd er gezegd: 'Oh, we zijn de flappen vergeten'. Ja, denk ik dan. Wie laat wie nou in de steek?"

"Ik voel dat de rally me is ontnomen. Als ik na zeven etappes was uitgevallen met een technische probleem had ik er vrede mee gehad, maar nu is het veel te vroeg. Ik vind het knap dat Chris en Tim de finish gaan halen, maar die hebben zich ook verschillende keren later slepen door een vrachtwagen. Dat zou ik nooit doen. Dat vind ik geen Dakar," zei Van den Goorbergh die volgend jaar zeker niet meer bij Leyds in één team wil zitten. "Ik heb privé geen problemen met Chris, maar zakelijk ben ik klaar met hem. Dat is een gesloten boek."

(c) Dakarpress

Deze foto is mogelijk gemaakt door Dakarpress