Status wil sprong naar F1 maken

Peterselieman

Regerend A1GP-kampioen Status Grand Prix wil in de nabije toekomst de sprong richting de Formule 1 wagen. Het team komt in 2010 uit in de nieuwe GP3 Series, maar dat is volgens teambaas Simon Cayzer niet het einddoel voor de renstal.

"Een van onze aandeelhouders is Teddy Yip junior, de zoon van Teddy Yip die in de jaren zeventig en tachtig het Formule 1-team Theodore Racing had. Dus ik zeg geen nee tegen de F1. Ons team is ambitieus en we willen snel uitbreiden. Ik zal niet ontkennen dat we niet naar de F1 kijken," zei Cayzer.

Technisch directeur Gary Anderson was in het verleden designer bij de teams van Jordan, Stewart en Jaguar. "Het team is erg ambitieus en het is zo van waarom niet? De nieuwe teams in de Formule 1 worden ruw wakkergeschud, omdat dit nog de tijd is waar de vele cheques uitgeschreven worden en als je veel geld achter je hebt dan is dat prima. Maar in de komende jaren wordt de broekriem aangehaald. Ik wil niet zeggen dat het goedkoper wordt, maar de zaak wordt aangehaald, waardoor er minder verspilling is. Daar ligt een kans voor een team en het via de GP3 opbouwen, waarom niet."