Standard grijpt naast Nederlandse spits

Michel (methodmich)

Het is Standard Luik niet gelukt zich te versterken met Sherjill MacDonald. De Nederlandse spits van Germinal Beerschot besloot na een gesprek met vertegenwoordigers van de Belgische kampioen om niet over te stappen. De Amsterdammer blijft liever bij zijn huidige club, waar hij sinds de zomer speelt.

MacDonald werd opgeleid bij Ajax, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Anderlecht. Daar brak hij niet door, waarna hij voor Heracles Almelo, het amateurteam van Hamburger SV, AGOVV Apeldoorn, West Bromwich Albion, Hereford United en SV Roeselare speelde, alvorens bij Germinal te belanden. De 25-jarige Nederlander maakt in België een goede indruk. Hij scoorde in 2009 tien goals in 36 duels voor Roeselare en Germinal.

Reden voor Standard om hem te polsen. De clubs waren eruit, maar MacDonald zag een overstap zelf niet zitten. "Omdat de clubs een akkoord hadden, wilde ik wel eens luisteren. Maar de mensen van Standard konden mij niet overtuigen. Ik ben ook nooit echt geïnteresseerd geweest in een transfer. Het is mijn bedoeling om minstens dit seizoen nog bij GBA te blijven," vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.