Hirsch Ballin wil Saban B. weer achter tralies

Marc (MPG)

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) gaat ervan uit dat de gevluchte vrouwenhandelaar Saban B. zijn straf alsnog zal uitzitten. Dat heeft Hirsch Ballin vandaag gezegd.

Hirsch Ballin wilde niet reageren op dagblad De Telegraaf, dat zegt Saban B. te hebben opgespoord in de Turkse badplaats Antalya. Hij zou daar een discotheek runnen. "Het dient geen enkele goede zaak als ik inga op aanwijzingen omtrent zijn verblijfplaats", zei Hirsch Ballin.

De minister zei wel dat hij de hoop niet heeft opgegeven dat B. zal worden gepakt. Turkije levert echter zelden eigen staatsburgers uit aan andere landen. Desondanks ziet Hirsch Ballin mogelijkheden om te regelen dat B. in Nederland zijn straf uitzit.

De vrouwenhandelaar werd in 2008 veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor uitbuiting van minstens negentig vrouwen. In september nam hij de benen tijdens een verlof, het gerechtshof in Arnhem had het risico dat hij zou vluchten fout ingeschat.

Na zijn vlucht werd B. bij verstek veroordeeld tot nog eens acht jaar cel voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in een internetcafé in Amsterdam en twee gevallen van vrouwenhandel.