Investeerders willen Feyenoord wederom te hulp schieten

Olga Kroeders

Feyenoord krijgt wellicht opnieuw financiële steun van een groep investeerders en geldschieters. Afgelopen zomer kregen de Rotterdammers ook al hulp van buitenaf.

De investeerders en geldschieters willen op korte termijn te hulp schieten. "Omdat Feyenoord in categorie 1 zit mag het van de KNVB geen nieuwe financiële verplichtingen aangaan", aldus zakenman Pim Blokland tegen RTV Rijnmond. "We onderzoeken nu of we een creatieve constructie kunnen bedenken waardoor we Feyenoord toch kunnen helpen."

Dat geld is bijvoorbeeld nodig om op korte termijn een extra aanvaller aan te trekken. Technisch directeur Leo Beenhakker onderzoekt de mogelijkheid om nog deze maand een speler te huren.

Blokland, die de komst van Dani Fernandez en Sekou Cissé mede mogelijk maakte, liet ook weten veel vertrouwen in de directie van Feyenoord te hebben. "Ik vind dat ze op de goede weg zijn en krijg steeds meer respect voor directeur Eric Gudde."

Blokland wil in ruil voor zijn investeringen geen invloed op het beleid uitoefenen. "Daarover hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Feyenoord is van de supporters, niet van de investeerders. Ze hebben wel gevraagd of ik namens investeerders in het bestuur van de Stichting Continuiteit Feyenoord plaats wil nemen. Daar denk ik over na."