Geen eigen servers in Battlefield: Bad Company 2

Christophe (SpankmasterC)

DICE heeft vandaag wat uitleg gegeven over hoe het zit met de servers van hun komende shooter Battlefield: Bad Company 2. In tegenstelling tot wat normaal is bij PC games zal het niet mogelijk worden om een eigen server te starten maar zullen servers gehuurd moeten worden bij één van de door DICE goedgekeurde hosts.

DICE doet dit naar eigen zeggen om de "integriteit van het spel te waarborgen", kortom om cheaters tegen te gaan. Om dezelfde reden zit er ook geen console in de game, iets wat door een medewerker van DICE ook wordt omschreven als een maatregel tegen cheaters en hackers.

Opvallend is dat DICE eerder overal hard aan het roepen was dat hun game, in tegenstelling tot Modern Warfare 2, wel dedicated servers zou ondersteunen. Nu is dat natuurlijk wel zo, maar wel met een addertje onder het gras. DICE benadrukt wel dat ze geen winst maken op het verhuren van de servers.

Battlefield: Bad Company 2 wordt 5 maart verwacht op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360, een beta voor de PC-versie komt later deze maand.

Battlefield: Bad Company 2