Beenhakker: "Fout oordeel op basis van dvd's"

Niels (DerMeister)

Het gebruik van dvd-beelden voor de aankoop van spelers is verleden tijd bij Feyenoord. Onder Leo Beenhakker zal er nimmer nog een speler worden aangekocht op basis van louter de dvd-beelden.

Aleksandar Ignjatovic, die op basis van beelden is gehaald, is geflopt. De Servische verdediger, op huurbasis overgekomen van FK Borac, bleek geen versterking en mag daarom verkassen. "We zijn nu aan het kijken of we Ignjatovic elders aan spelen kunnen laten toekomen. Want die jongen moet spelen", aldus Beenhakker.

"Trainer Mario Been en ik hebben de fout gemaakt om een oordeel over hem te vellen op basis van wat dvd’s. Dat kwam omdat Mario nog vol met NEC in de weer was en ik met Polen. En niemand kon ons garanderen dat Ron Vlaar sterk terug zou komen", steekt de technisch directeur de hand in eigen boezem in gesprek met Sportweek.

"We waren op zoek naar een pure verdediger. Op basis van de dvd’s maakte Ignjatovic een goede indruk. Daarna heeft iemand van onze scouts (Rinus Israel) nog een wedstrijd live van hem gezien. Hij kwam terug met een positief rapport. Toen hebben we het erop gewaagd. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik een speler haalde zonder hem zelf te hebben zien spelen. En de laatste"
, besluit Beenhakker.