Wederom veel interesse in Donington Park

Peterselieman

De eigenaar van Donington Park Kevin Wheatcroft hoopt voor eind januari een partij te hebben gevonden die het circuit wil gaan leasen. Veertien partijen zijn geïnteresseerd om de lease over te nemen, nadat Donington Ventures afgelopen najaar failliet ging. Hierdoor kreeg de familie Wheatcroft de zeggenschap over de baan terug.

"Ik hoop dat we eind januari een partij hebben die Donington Park in de toekomst gaat beheren. We hebben nu een shortlist van veertien geïnteresseerde partijen. We moeten daar ons doorheen werken om te kijken wat het beste bedrijfsplan is en wat financieel het beste voor ons is," zei Wheatcroft tegen BBC Radio Leicester.

De vorige partij die het circuit leasete Donington Ventures had grote plannen met de baan. De Formule 1 zou voor zeventien naar het circuit verhuizen en hiervoor moest het circuit verbouwd worden. Omdat de financiering van de plannen niet rond kwam bleef het circuit in een troosteloze toestand achter, omdat de verbouwing al uiteengezet was. Werkzaamheden om dit te herstellen zijn al in volle gang. Wheatcroft wil een dergelijke situatie voorkomen en neemt daarom de tijd om de juiste partij voor zijn circuit te kiezen.