AZ biedt op Uruguyaans talent

Peterselieman

AZ heeft bij monde van technisch directeur Marcel Brands vanuit het Spaanse Estepona bevestigd dat het interesse heeft in de talentvolle Nicolás Lodeiro, zo meldt het ANP. De Alkmaarders zouden al een officieel bod op de jonge middenvelder van Nacional uitgebracht hebben.

Vooralsnog is AZ de enige club die concreet is geworden voor de twintigjarige Uruguyaan: "We hebben weliswaar met andere clubs contact gehad, maar van biedingen was tot dusver geen sprake", tekent het Uruguayaanse persbureau EFE op uit de mond van sportbestuurder Alex Saúl.

"Valencia heeft zich twee à drie keer laten informeren, dat valt mijns inziens niet onder serieuze belangstelling. In Portugal en Oekraïne is er eveneens interesse. Desondanks zal het nog wel even duren voordat de overgang van de speler definitief rond is.
Diegene die het juiste bedrag betaalt, krijgt Lodeiro mee." Ook Napoli sprak volgens de Zuid-Amerikaan met Lodeiro, maar van Italiaanse concretisering is echter nog geen sprake.

Lodeiro, die te boek staat als één van de grootste talenten uit Zuid-Amerika, debuteerde als achttienjarige als speler van Nacional. Tijdens 43 duels scoorde de belofte al negen maal. AZ kwam hem op het spoor via het WK onder twintig jaar waar hij indruk maakte. Inmiddels heeft de Uruguyaan zijn debuut voor het nationale elftal al gemaakt. Hij deed dit in de gewonnen play-offs tegen Costa Rica om een ticket voor het komende WK in Zuid-Afrika.