Piquet jr. racet in de NASCAR

Peterselieman

Nelson Piquet jr. zet zijn raceloopbaan voort in de Verenigde Staten. De Braziliaan maakte vandaag op zijn website bekend naar de NASCAR te gaan. Hiermee laat hij zijn plannen om in de Formule 1 terug te keren varen.

Piquet jr. werd vorig jaar halverwege het seizoen door het F1-team van Renault aan de kant gezet. Hierop bracht hij naar buiten dat zijn crash in de Grand Prix van Singapore in 2008 opzettelijk was geweest. Uiteindelijk werden hiervoor teambaas Flavio Briatore en hoofdengineer Pat Symonds ontslagen en verbannen uit de Formule 1. Tegen dit laatste loopt nog een beroepszaak bij de Parijse rechtbank.

Piquet jr. zelf was in beeld bij de nieuwe teams om terug te keren in de F1, maar ziet er na lang nadenken toch van af. "Ik heb de laatste maanden mijn opties afgewogen," zo schrijft de Braziliaan op zijn website. "Ik moest een richting kiezen en het was lastig om de beslissing te maken. Succesvol zijn in de Formule 1 was mijn doel, maar ik heb geleerd dat je goed voelen net zo belangrijk is als ambitie. De eerste achttien maanden in de Formule 1 gingen niet zoals gepland en daarom heb ik besloten om iets heel anders te kiezen en naar Amerika te gaan."

"NASCAR is een erg uitdagende klasse. Ik laat snel meer details weten over het exacte programma wat ik ga doen." Hierbij laat de Braziliaan, die al enkele malen in de Truck Series testte, in het midden of hij de overstap maakt naar de Sprint Cup, Nationwide Series of de Truck Series. De Braziliaan maakte niet bekend voor welk team hij zal gaan racen. Een terugkeer in Europa sluit hij niet uit, omdat zijn doel blijft om ooit eens de 24 uur van Le Mans te winnen.