Superleague Formula naar Assen

Peterselieman

De Superleague Formula zal dit jaar Assen aan gaan doen. De bolides zullen op 15 en 16 mei op het TT-circuit te bewonderen zijn, zo is vandaag bekendgemaakt. Aanvankelijk was dat weekend aan de A1GP toebedeeld, maar die klasse lijkt op sterven na dood te zijn.

"Het is nu officieel. De Superleague heeft de plaats op de kalender ingenomen van de A1GP-race. Superleague heeft een volwaardige kalender er zullen diverse bekende coureurs deelnemen. De mensen die al kaartjes hebben gekocht krijgen een nog aantrekkelijker product voor hun geld. De auto hebben twaalf cilinders, 100 PK meer dan een A1-Ferrari en het geluid is fantastisch," zei een tevreden Lee van Dam namens de organisatie in Assen.

"We hadden contract met A1 GP, maar als er geen races zijn.. We hebben lang gewacht, omdat we vertrouwen hadden in de A1. We hadden veel contact met Emmerson Fittipaldi, die een race in Brazilië zou organiseren, maar hij heeft ook niets meer gehoord van A1GP. Dan heeft het weinig zin om te wachten, ik wil niet in dezelfde situatie komen als Australië." Daarom is de organisatie in zee gegaan met de Superleague Formula. Er wordt verwacht dat er naar de races in Assen net zoveel mensen komen als naar Zandvoort voor de A1GP.