Red Bull mist eerste testsessie

Peterselieman

Red Bull Racing zal niet deel gaan nemen aan de eerste testsessie van het nieuwe Formule 1-jaar. De Oostenrijkse renstal is de enige van de gevestigde teams die haar bolide niet op tijd gereed heeft voor de testsessie die van 1 tot 3 februari gehouden wordt op het circuit van Valencia.

De keuze van de renstal is opmerkelijk, omdat ze testen in de windtunnel verkiezen boven het rijden op een circuit. Hierdoor blijven er voor het team uit Milton Keynes voor de door een Renault-motor aangedreven RB6 nog maar twaalf testdagen over tot de start van het seizoen in Bahrein op 14 maart. Vorig jaar pakte een soortgelijke keuze van de renstal goed uit, want Red Bull won toen zes Grands Prix.

"Net als in 2009 hebben we besloten de eerste test met de nieuwe auto over te slaan. We gaan wel deelnemen aan de tweede test," zei teambaas Christian Horner tegen Autosport. De Brit wil hoofdontwerper Adrian Newey zo negen dagen extra geven. "We gebruiken zo de tijd in de windtunnel optimaal. De auto is een doorontwikkeling van de bolide uit 2009 in plaats van een die door de nieuwe regels vanaf nul ontworpen moest worden zoals vorig jaar het geval was. Maar vanwege het verbod op bijtanken wilden we onze ontwerpers zoveel mogelijk tijd geven."