Wenger vindt dat wedstrijden te snel worden afgelast

Olga Kroeders

Arsenal-coach Arsène Wenger is het niet eens met wijze waarop de Premier League-clubs de wedstrijden afgelasten. Volgens de Fransman laten veel clubs zich leiden door angst.

"De clubs laten zich teveel leiden door angst, niemand aanvaardt meer dat er risico's bestaan in het leven. Als één van de 60.000 mensen een ongeluk krijgt, voel je je natuurlijk erg schuldig", aldus Wenger op een persconferentie. "Maar doordat tegenwoordig niemand meer accepteert dat onzekerheden bij het leven horen, worden wedstrijden nu afgelast. Terwijl de velden in de stadions bespeelbaar zijn."

"Persoonlijk weet ik alleen dat de binnenkant van de stadions prima zijn- ik weet niet hoe de omgeving eruit ziet -, maar het is een dure prijs die we nu betalen voor het leven in een maatschappij waar iedereen honderd procent zekerheid wil", zo vindt de Arsenal-coach.

Het merendeel van de Premier League-duels van vandaag is afgelast. De wedstrijden Arsenal - Everton en Birmingham City - Manchester United zullen wel doorgaan.