[Upd] Reservedoelman niet overleden

Tiede-Jan (TJDoornbos)

De aanval op de spelersbus van Togo heeft mogelijk nog twee doden geëist. Het is in ieder geval zeker dat een assistent van bondscoach Hubert Velud aan zijn verwondingen is overleden.

De assistent-bondscoach kreeg tijdens de beschietingen een kogel in zijn buik en is hieraan overleden, zo meldt l'Équipe. De nationale selectie van Togo is inmiddels per vliegtuig naar Lomé, de hoofdstad van Togo, teruggekeerd. "We overleggen momenteel met de andere selecties binnen onze groep (Burkina Faso, Ivoorkust en Ghana, red.) met als doel hen te overtuigen dat ze zich eveneens moeten terugtrekken uit het toernooi", aldus speler Alaixys Romao voordat het vliegtuig vertrok.

Speler Thomas Dossevi gaf tevens aan dat een medewerker van de pers wellicht eveneens is omgekomen in de beschietingen. Dit is echter niet officieel bevestigd.

Update:

Inmiddels heeft de aanslag op de Togolese spelersbus een vierde slachtoffer geëist. Het gaat om de tweede doelman van de nationale ploeg van Togo, Kodjovi Obilalé. Volgens L'Équipe was de sluitpost zwaargewond, maar is hij inmiddels aan zijn verwondingen overleden.

Obilalé begon zijn profcarrière in 2003 bij Étoile Filante de Lomé, waar hij tot de zomer van 2006 actief bleef. Vervolgens zette hij zijn loopbaan bij CS Quéven, in Frankrijk, voort. Sinds 2008 speelde hij voor GSI Pontivy.


Update:

In tegenstelling tot eerdere berichten is Kodjovi Obilalé niet overleden. Uit een verklaring van zijn club Pontivy (Frankrijk) blijkt dat de keeper in Zuid-Afrika is voor verdere behandelingen.