Cavendish: "Wil ooit Ronde van Vlaanderen winnen"

Frank (franklop)

Mark Cavendish wil in 2010 eindelijk de groene trui veroveren in de Tour de France. Het sprintkanon greep in 2009 naast de groene trui door een diskwalificatie en een mooie solo van de winnaar Thor Hushovd. Dit jaar denkt de Brit dat het groen aan hem zal toebehoren.

"Het voornaamste doel in 2010 is de groene trui in de Tour," zei Cavendish tegen Sportwereld.be. De trui werd me ontnomen in Pontarlier. De jury zei dat ik Hushovd had afgesneden, maar de eerste regel in het sprinten is dat je nooit binnendoor gaat. Maar Hushovd liet met zijn rit in de bergen zien dat hij de trui verdiende."

In 2009 won hij onder andere zes etappes in de Tour en Milaan – San Remo. Cavendish is echter nog niet verzadigd en wil in de toekomst zelfs de Ronde van Vlaanderen winnen. "Ik weet nog niet waar mijn grenzen liggen. Als ik 28 ben wil ik de Ronde van Vlaanderen eens gewonnen hebben. Ik ben altijd mijn woord gehouden als ik mezelf een doel stelde. Ik werk er twee keer zo hard voor en dan bereik ik dat doel."