'Campos wordt mogelijk verkocht'

Dennis (dennistd)

Campos, één van de teams die komend seizoen debuteren, heeft het benodigde budget voor dit jaar nog niet rond. Een mogelijke oplossing is een gedeeltelijke of gehele verkoop van het team. Er zou zelfs al met meerdere geïnteresseerden gesproken worden.

Het team heeft al één coureur vastgelegd: Bruno Senna. Hij zou de eerste test met de auto begin februari gaan doen. Door het gebrek aan budget is echter nog niets zeker: "Het is geen geheim dat het budget nog niet rond is. De tijd begint inmiddels echter wel te dringen", aldus een bron dicht bij het team. "Wanneer er een investeerder gevonden wordt, wordt er besloten of het hele team verkocht zal worden of een gedeelte ervan. Welke van deze twee opties het wordt hangt helemaal van de voorwaarden af".

Volgens deze bron wordt er inmiddels met meerdere potentiële kopers gesproken. Één daarvan zou Tony Teixeira zijn, de baas van de noodlijdende A1GP-serie. Hij heeft al langer plannen om de Formule 1 in te gaan. Eerder probeerde hij al om Spyker en Scuderia Toro Rosso over te te nemen, maar dit zette hij niet door vanwege het verbod op klantenauto's. Begin vorig jaar probeerde hij het voormalige Honda-team te kopen, en toen dat niet doorging had hij korte tijd het plan zelf een team op te zetten.

Bij Campos is de tijd een allesbepalende factor. Het team wil voor 14 januari een investeerder gevonden hebben.