"Fàbregas niet naar Spanje"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Vanaf het moment dat de transfermarkt in januari opende, werd gespeculeerd dat Arsenal-ster Cesc Fábregas naar FC Barcelona of Real Madrid zou vertrekken. Coach Arsène Wenger neemt de verhalen met een korreltje zout.

"Ik zie dat jullie mijn gevoel voor humor in het jaar 2010 proberen te testen en ik ben blij dat ik dat met een grote glimlach kan beantwoorden. Aan die speculaties kan ik niets doen, het enige wat we kunnen doen is praten, praten en nog eens praten", aldus Wenger op een persconferentie. "Met al onze spelers hebben we erg hard gewerkt en ze hebben allemaal een erg lange overeenkomst met de club, tot 2015. We hebben langetermijnplannen om in een succesvol team te veranderen en Cesc Fàbregas maakt deel uit van die plannen."

Arsenal zou voor Fàbregas naar verluidt zulke goede financiële aanbiedingen kunnen verwachten dat weigeren haast onmogelijk wordt. Wenger meent echter dat de financiële zaken bij de club op orde zijn en dat een aanbod makkelijk geweigerd kan worden. "Sport heeft hier prioriteit nummer één. We kunnen zo blijven denken, omdat we een gezond management hebben en geen financiële zorgen."