[Dakar] Nederlanders: Terugblik op de eerste week I

Jorn (existenz)

De eerste week van de Dakar rally is voorbij en de overgebleven coureurs kunnen vandaag vernieten van hun rustdag. Maar hoe hebben de Nederlanders tot op heden gepresteerd? In deze nieuwsposts blikken wij terug op hun prestaties in de eerste week. In deze post zijn de motoren en de quads aan de beurt. Bijna alle Nederlanders die gestart zijn, doen momenteel ook nog mee. De foto's zijn mogelijk gemaakt door Dakarpress.

 

 

Motoren

7. Henk Knuiman

Knuiman rijdt tot op heden een vrij zorgeloze rally. De coureur is de beste Nederlander op de 22e plaats en heeft zo nog steeds zicht op een top twintig klassering. Een paar kleine foutjes zorgen ervoor dat Knuiman niet hoger in het klassement staat.

(c) Dakarpress

 

8. Frans Verhoeven

Frans Verhoeven kende een erg slechte start van de rally. In de eerste twee etappes verloor de Tilburger al ontzettend veel tijd en zakte hij ver weg in het klassement. Hiermee verloor hij direct al zijn kansen op de gewenste top tien klassering. De laatste etappes laat de Brabander echter zien dat hij een uitstekende coureur is en rijdt hij vrijwel continu bij de top twintig. Zodoende stijgt hij gestaag in het klassement, maar hij staat nog steeds 65e.

(c) Dakarpress

 

44 Mirjam Pol

Mirjam Pol is de enige vrouwelijke Nederlandse deelneemster aan de rally dit jaar. Pol probeert dit jaar haar titel bij de vrouwen te prolongeren, maar voert een hevige strijd met haar vrouwelijke concurrenten.

 (c) Dakarpress


48 Hans-Jos Liefhebber

Hans-Jos Liefhebber heeft tot op heden een uitstekende rally gereden. Liefhebber staat vlak achter Knuiman op een dertigste plaats en heeft weinig problemen ondervonden tot op heden.

(c) Dakarpress


60 Thomas de Bois

Thomas de Bois viel in de vijfde etappe uit en doet zodoende niet meer mee in de rally. Naar eigen zeggen ging het deze rally erg lekker. Helaas moest de coureur dus opgeven vanwege een gebroken sleutelbeen.

(c) Dakarpress


72 Marcel Snijders

Ook Marcel Snijders rijdt een solide rally. Samen met zijn Honda teamgenoten beleeft hij moeilijke dagen, maar daar slaan ze zich wel door.

(c) Dakarpress


87 Gerrit-Jan Gerben Vruggink

Gerrit-Jan Gerben Vruggink is een van de teamgenoten van Marcel Snijders en ze doen niet onder voor elkaars prestaties.

(c) Dakarpress

 

91 Aloys Ressing

Aloys Ressing rijdt in de onderste regionen van het klassement rond, maar is nog elke etappe op tijd binnengekomen in het bivak om de volgende dag te mogen starten. Ressing heeft momenteel al een achterstand van bijna dertig uur.

(c) Dakarpress 


95 Tony Krabbenborg

Tony Krabbenborg is de hekkensluiter bij de Nederlanders. Hij rijdt op de 88e plaats rond met een achterstand van meer dan dertig uur.

(c) Dakarpress


106 R.M.N.J. de Groot

De groot presteert goed met zijn Yamaha en rijdt rond op de 44e plek.

(c) Dakarpress

 

Quads

265. Gerard Wessels

Gerard Wessels heeft het tot de zevende etappe meegedaan aan de rally. In de laatse etappe voor de rustdag kreeg Wessels grote problemen en kwam hij te laat aan in het bivak waardoor hij uitviel.

(c) Dakarpress