Gonzalo Garcia Garciá naar VVV-Venlo

Olga Kroeders

VVV-Venlo is er in geslaagd op korte termijn een vervanger te vinden voor de positie van Keisuke Honda die naar CSKA Moskou is vertrokken. De FC Groningen-speler Gonzalo Garcia Garciá is voor een half jaar gehuurd met een optie tot koop.

Gonzalo werd in 2002 ontdekt door Real Madrid. Madrid verhuurde Garcia Garciá aan twee clubs uit de derde divisie. In 2005 kwam Gonzalo naar Nederland. Bij AGOVV Apeldoorn scoorde hij in de Jupiler League in 35 wedstrijden zestien doelpunten. In 2006 werd hij door sc Heerenveen gecontracteerd, waar hij in anderhalf seizoen tot dertien duels en een doelpunt kwam. Daarna werd hij in de winterstop verhuurd aan Heracles Almelo, waar Gonzalo zestien wedstrijden speelde, drie keer scoorde en een belangrijk steentje bijdroeg aan het behoud van het eredivisieschap van deze club. FC Groningen contracteerde hem daarna voor vier seizoenen.

Mario Captein, directeur voetbalzaken: “Wij zijn blij met de komst van Gonzalo Garcia. Het is uiteraard bijna onmogelijk om op zo korte termijn een speler te vinden die Keisuke Honda kan vervangen. Omdat het er al langer aan zat te komen dat Keisuke waarschijnlijk zou vertrekken hadden wij ons lijstje klaar en op daarop stond Garcia bovenaan. Hij is een creatieve voetballer, die zijn goaltjes meepikt, en prima in staat is om anderen te laten scoren.”

Gonzalo reist vandaag vanuit Groningen naar Eindhoven om vanavond met de selectie mee op trainingskamp te gaan naar Belek, Turkije. In Belek worden twee oefenwedstrijden gespeeld, maandag tegen MVV en donderdag tegen RKC Waalwijk.

Naast Gonzalo gaan ook de Japanner Maya Yoshida en de 18-jarige Bosnische jeugdinternational Ognjer Radulovic van FK Modrica Maxima mee naar Turkije. Radulovic is gedurende de maand januari op proef bij VVV-Venlo. Niet mee op trainingskamp gaan Rick Verbeek, die voor een half jaar verhuurd is aan Helmond Sport en Henrico Drost die de komende week op proef is bij Lask Linz.