Bayern München gaat niet meer shoppen

Olga Kroeders

De supporters van Bayern München hoeven deze transferperiode niet op nieuwe spelers te rekenen. Sportief directeur Christian Nerlinger meldt op het digitale thuis van de club dat men zich waarschijnlijk niet gaat begeven op de transfermarkt.

Bayern gebruikte de afgelopen dagen om zich te ontdoen van enkele overbodige spelers. Luca Toni vertrok op huurbasis naar AS Roma, Andreas Ottl en Breno werden verhuurd aan 1.FC Nürnberg en Alexander Baumjohann vond in Schalke 04 een nieuwe club.

"Ik ga er van uit dat het hierbij blijft", aldus Nerlinger. "We gaan voor honderd procent zeker zelf geen spelers aantrekken." Bayern spendeerde afgelopen zomer nog veel geld aan nieuwe spelers. "We hebben een uitgebalanceerde en goede selectie."

Nerlinger zal de komende periode aan de slag moeten, daar er een aantal contracten na dit seizoen afloopt in München. Mark van Bommel, Daniël van Buyten, Hans-Jörg Butt, Hamit Altintop, Michael Rensing en Andreas Görlitz hebben allemaal een aflopende verbintenis. Sterspeler Franck Ribéry blijft bovendien gelinkt worden aan een transfer.