Krajicek: "Federer halen budgettair onmogelijk"

Matthias (Veritaz)

Richard Krajicek heeft laten weten dat het onwaarschijnlijk is dat Roger Federer zijn opwachting maakt in Rotterdam. De directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft laten weten dat het halen van de Zwitser financieel onmogelijk is.

"Het is budgettair gezien onmogelijk om Federer te strikken," aldus Krajicek. “Als je dat doet, kun je verder geen toppers halen. Het is ook een ‘tricky’ situatie, in het verleden heeft Federer een paar keer afgezegd voor toernooien die vlak na een Grand Slam plaatsvinden."

Rafael Nadal en Federer profiteren goed van elkaar. Omdat ze beiden al jaren het herentennis beheersen kunnen ze veel startgeld vragen. Een toernooi is vaak niet geslaagd als een of beide spelers op de startlijst staan. “Je ziet die situatie wel langzaam veranderen," zegt Krajicek. "Zeker als Novak Djokovic, Andy Murray of Juan Martin del Potro dit jaar één of meer Grand Slams wint. Maar op dit moment vormen Nadal en Federer nog een aparte categorie. Zij dragen een toernooi, maar zijn extreem duur."

Naast Nadal krijgen dit jaar ook Jo-Wilfried Tsonga, Novak Djokovic en James Blake een startpremie van Krajicek. Hij lieten weten dat daarmee het budget op is. Het toernooi begint op 8 februari.