Heidfeld kan testcoureur bij Mercedes GP worden

Peterselieman

Nick Heidfeld heeft volgens Bild een aanbod gekregen om testcoureur bij Mercedes Grand Prix te worden. Hiermee zou volgens het blad het team dan compleet Duits worden, omdat al eerder Nico Rosberg en Michael Schumacher vastgelegd zijn als coureurs.

De 32-jarige Heidfeld racet al sinds 2000 in de Formule 1 en hoopte voor het seizoen 2010 op een stoeltje bij Mercedes GP. Deze ging door de komst van Schumi aan zijn neus voorbij. De Duitser zal niet bij Sauber kunnen blijven, want Peter Sauber verklaarde eerder dat hij op zoek gaat naar een een ervaren coureur naast Kamui Kobayashi, niet zijnde Nick Heidfeld.

Toch zou Heidfeld er ook voor kunnen kiezen om te blijven racen in de Formule 1, want er doen hardnekkige geruchten de ronde dat hij kan tekenen bij Renault om naast Robert Kubica het tweede stoeltje in te gaan nemen. De vacante stoeltjes bij Campos Meta, US F1 en Scuderia Toro Rosso lijken geen optie voor Heidfeld te zijn.

Mercedes heeft inmiddels in een reactie laten weten dat ze alleen met Heidfeld gesproken hebben over de mogelijkheden voor samenwerking. Van het aanbieden van een contract aan de 32-jarige Duitser is geen sprake.