Drugssmokkel via PlayStation

Kevin (Tappy78)

Drugssmokkelaars kunnen het maar niet laten om van alles te verzinnen om hun drugs in rond te smokkelen. Het schijnt ook vaak genoeg te lukken, maar je drugs verstoppen in een gameconsole zal na een stunt in Italië waarschijnlijk niet meer zo populair worden.Zo werden er kortgeleden diverse objecten ontdekt op de het vliegveld van Fiumicino, waarin men zeker 10 kilo aan drugs ontdekte. Eén van die objecten was een Playstation die in eerste instantie prima in orde leek te zijn, het apparaat werkte gewoon naar behoren, hij kwam zelfs zonder problemen door de X-Ray.

Normaal gesproken zou het apparaat waarschijnlijk zonder wikken of wegen weer meegeven worden, maar toch ontdekte een werknemer bij de douane iets vreemds aan het ding. Het viel nogal op dat de PS een stuk zwaarder was dan wat men gewend was van een dergelijk console. De PS werd dan ook uitelkaar gehaald en het voor de smokkelaars zeer waardevolle goedje werd logischerwijs ontdekt.

PS2 gevuld met drugs

De twee Argentijnen beweerden dat de Playstation bedoeld was als een kadootje voor nichtjes van de twee mannen. Uit het verhaal is niet helemaal exact duidelijk welke versie van de Playstation het was, maar een Slim-versie van de PS2 of PS3 zal het waarschijnlijk niet geweest zijn.