Kubica blijft bij Renault

Peterselieman

Robert Kubica zal dit jaar gewoon voor Renault F1 gaan racen. De Pool twijfelde over zijn contract met de renstal nu Genii Capital een groot deel van het team overgenomen heeft. Volgens manager Daniele Morelli wilde zijn protegé alleen opheldering over de details van de deal.

"Het gaat de goede kant op," zei Morelli. "Er waren geen echte twijfels, maar het was belangrijk om te weten wie de sleutelposities in het team in zouden nemen en wat het budget zou worden, want dat is essentieel als je de auto wilt upgraden."

Er gingen geruchten de ronde dat Kubica en zijn manager vroegen om meer geld, maar Morelli ontkent dit ten stelligste. "Het is absoluut niet waar dat we vroegen om meer geld. Het is niet in ons voordeel om van de overname te profiteren. We willen dat het team het geld gebruikt. Robert wil een auto die presteert. Het is nutteloos wanneer een coureur meer geld ontvangt en je een auto hebt die zwak presteert, want dan verlies je de bonus. Het is beter om punten te scoren en podiumplaatsen te behalen om zo meer geld binnen halen."