Nintendo haalt Zelda fanfilm offline

Christophe (SpankmasterC)

Af en toe is het jammer dat de gamesindustrie niet wat vaker naar ons gamers luistert, dan zouden we allang Duke Nukem-films hebben gehad met Chuck Norris in de hoofdrol, een goede game gebaseerd op The Matrix of een kekke film over Zelda. Omdat dat laatste wel erg lang duurde besloot een groep fans om het heft in eigen hand te nemen en The Hero of Time te maken, een fanfilm over Zelda. Helaas was de film geen lang leven beschoren, na slechts negen dagen online te zijn geweest hebben de makers de film op verzoek van Nintendo offline gehaald.

Volgens de makers was afgesproken met Nintendo dat ze de film nog tot het einde van 2009 (dus 31 december) mochten laten zien, daarna zou hij offline moeten. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de makers echter niet teleurgesteld maar hebben ze respect voor Nintendo's beslissing om de film offline te halen:

We understand Nintendo’s right to protect its characters and trademarks and understand how in order to keep their property unspoiled by fan’s interpretation of the franchise, Nintendo needs to protect itself — even from fan-works with good intentions.

Het team achter de film is inmiddels weer bezig met een nieuw project, en nee, het is niet Majora's Mask.