Celta wil Riga huren van Bolton

Maikel (WeebI)

De kans is groot dat Mustapha Riga binnenkort weer in Spanje speelt. De vleugelaanvaller van Bolton Wanderers is op een zijspoor beland, maar kan op belangstelling van Celta de Vigo rekenen.

Riga speelde in Nederland voorheen bij Vitesse en Sparta, tussen 1998 en 2005. Daarna vertrok hij naar het Spaanse Levante waar hij medeverantwoordelijk was voor promotie naar de Primera División in het eerste seizoen. In 2008 verliet hij Spanje voor het Engelse Bolton Wanderers. Daar kon hij niet aarden en na een teleurstellend eerste seizoen kwam hij dit seizoen pas tot vier minuten speeltijd.

De 28-jarige Nederlander kan desondanks rekenen op de interesse van het Spaanse Celta de Vigo. De club doet het niet goed in de Segunda División en wil de aanvalslinie versterken. Riga lijkt daarvoor een uitstekende keuze gezien zijn beschikbaarheid en verleden in de tweede divisie. Naar verluidt zijn de onderhandelingen voor een verhuur in een vergevorderd stadium, maar kan een mogelijk struikelblok de vraagprijs van de Engelsen zijn, zowel in huur- als transfersom.