Vos: "Met de vorm is het in orde"

Olga Kroeders

Marianne Vos won vanmiddag in Sint-Michielsgestel de Grote Prijs Richard Groenendaal. Vos reed vier ronden voor het eind weg bij haar concurrentes en kwam alleen over de finish.

Daphny van den Brand, de belangrijkste concurrente van Vos, stond niet aan de start in Sint-Michielsgestel. Toch sprak Vos van een geslaagde laatste test voor het NK veldrijden volgende week in Heerlen.

"Ik heb gemerkt dat de vorm nog altijd dik in orde is, maar daar heb ik de afgelopen weken al geen klagen over. In Heerlen zal het waarschijnlijk tussen mij en Daphny gaan en veel is dan afhankelijk van hoe het parcours erbij ligt," aldus Vos vanmiddag na afloop. "Als het gedooid heeft, is het een hele zware ronde. Blijft het vriezen, dan zal het meer glibberen worden. Ik heb geen voorkeur''.

Volgende week wil Vos voor het eerst in haar loopbaan de Nederlandse titel bij het veldrijden pakken. "Daphny en ik hebben deze winter op tal van parcoursen al de nodige keren flink strijd geleverd voor de zege en dat zal volgende week niet anders zijn. Ik hoop in ieder geval na mijn Europese en wereldtitel nu ook de nationale titel eindelijk eens in de wacht te slepen."