Bergkamp: "Niet mijn mooiste goal won"

Peterselieman
Dennis Bergkamp reageert verheugd dat een goal van hem door de Arsenalfans is uitgeroepen tot het mooiste doelpunt in de afgelopen tien jaar. De goal van de Amsterdammer in maart 2002 in de wedstrijd tegen Newcastle United werd door de supporters het meest gewaardeerd.

Toch vond hij zelf een ander doelpunt uit zijn Arsenal-historie mooier."Het is een van de mooiste goals die ik heb gemaakt. Mijn mooiste bij Arsenal vond ik een doelpunt tegen Leicester City, de derde van een hattrick. Daar zat alles in en was tot in de perfectie uitgevoerd. Qua vorm; lange bal van achteruit, perfecte aanname, man uitspelen en scoren, leek deze erg op mijn doelpunt op het WK van 1998 tegen Argentinië. Dát vond ik de allermooiste die ik ooit heb gemaakt."

De goal tegen Newcastle was volgens Bergkamp tot stand gekomen door de omstandigheden in die wedstrijd. "Ik besloot op het laatste moment dat er maar één manier was en dat was de bal langs de ene kant en ik - terwijl ik me omdraaide - langs de andere kant van de verdediger. Ik merkte eigenlijk pas later dat het iets bijzonders was. Omdat ik die avond en de dagen erna misschien wel vijftig tot zestig keer de vraag kreeg van journalisten of het zo bedoeld was, ben ik de goal maar eens terug gaan kijken. Ja, het was bewust. Maar toen ik het terugzag, begreep ik wel waarom die vraag bij mensen opkwam."

Klik hier voor de goal die Bergkamp in 1997 tegen Leicester City maakte. Deze goal mocht overigens niet meedoen met de verkiezing.