Diaby wil ook bij 'Les Blues' wat laten zien

Olga Kroeders
Arsenal-speler Abou Diaby heeft er vertrouwen in deel uit te maken van de WK-selectie van Frankrijk. De middenvelder speelde tot dusver slechts twee keer mee met de 'Haantjes'.

Beide optredens dateren van twee jaar geleden. "Maar ik maakte sindsdien wel meerdere keren deel uit van de selectie", zegt Diaby in de Franse krant Le Parisien. "Elke keer dat ik erbij ben leer ik een hoop, ook al speel ik niet."

"Ik zou graag laten zien wat ik in m'n mars heb en wat mijn kwaliteiten zijn in dit shirt", vervolgt Diaby, aan een sterk seizoen bezig bij Arsenal. "Het WK past bij mijn ambities. Ik zal alles doen om daar bij te zijn en om het te verdienen."

Diaby breekt dit seizoen pas echt door bij Arsenal, terwijl hij al vier jaar in dienst is bij de Gunners. "Ik heb in de voorgaande tijd veel mentale klappen gekregen", vervolgt de Fransman, die op een gegeven moment zelfs overwoog te stoppen met voetbal na wéér een blessure.

"Maar dit seizoen speel ik veel en is het vertrouwen in mezelf terug. Het tactische plaatje past perfect bij mij. Ik wilde een paar jaar geleden stoppen, alles opgeven. Maar ik zette door en daar krijg ik nu de beloning voor."