Abu Dhabi houdt tunnel in pitsuitgang

Peterselieman
Het Yas Marina-circuit zal volgend jaar de tunnel in de uitgang van de pitstraat behouden. Dit ondanks de kritiek die er op was. Ook zal het concept van racen in zowel het licht als in het donker in de Formule 1 behouden blijven.

Circuitbaas Richard Cregan zegt dat er slechts kleine modificaties gemaakt zullen gaan worden. "Bij iets nieuws is het altijd de uitdaging om het anders te doen dan het bestaande, zoals met de tunnel in de uitgang van de pitstraat. De verlichting werkte perfect en de coureurs waren tevreden. Het zorgde voor een fantastisch spektakel."

Cregan zei dat de feedback op de seizoensafsluiter goed was en dat mensen al weer kaarten willen kopen voor de editie van dit jaar. "Het evenement maakte onze verwachtingen op het gebied van aandacht voor Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten waar. Het belangrijkste is dat de race uitverkocht was en dat de mensen na afloop vertrokken blij waren en weer terug wilden komen. Vele mensen hebben ons alweer benaderd voor kaarten. Dat was het doel wat we vanaf het begin voor ogen hadden. Daarnaast vonden zowel de FIA als de FOM het evenement fantastisch."

Cregan betreurt het uitgebleven spektakel op de baan, maar verwacht dat het in 2010 beter zal zijn. "Het racespektakel komt door weersomstandigheden en zaken zoals het ontwerp van de bolides en de regelgevingen. Andere circuits kampen met dezelfde problemen. De vraag is of coureurs meer risico willen nemen en hier en daar een honderdste van een seconde willen verliezen om meer spektakel te brengen. Volgend jaar met het verbod op bijtanken zullen we spectaculairdere races krijgen. Je ziet auto's met volle tanks rijden en veel hangt af van hoe een coureur met zijn banden omgaat."