'Hiddink op 2 januari in dienst van Juventus'

Peterselieman
Guus Hiddink wordt op 2 januari aangesteld als nieuwe trainer van Juventus. Althans, daar is Il Corriere Dello Sport heilig van overtuigd. De terugkeer van vice-voorzitter Roberto Bettega heeft het proces in een stroomversnelling gebracht.

Bettega werd vorige week aangesteld om de relatie tussen voorzitter Blanc en trainer Ciro Ferrara te begeleiden. Hij heeft binnen enkele werkdagen al rigoreuze conclusies getrokken, stelt de Italiaanse krant. Bettega zou deze week al met Hiddink om de tafel hebben gezeten om over een contract te praten. Informeel zouden beide heren al tot een akkoord zijn gekomen, waardoor de Nederlandse oefenmeester per 2 januari in dienst treedt bij Juventus.

Hiddink's eerste wedstrijd zou tegen Parma zijn op 6 januari, vier dagen voordat Juve het opneemt tegen AC Milan. Enkele weken geleden ontkende de clubleiding van de Italianen nog dat er contact was met een eventuele opvolger van Ferrara.

Sinds de oud-speler van de club de leiding heeft in Turijn zijn de resultaten ondermaats. De Serie A werd uitstekend begonnen, maar de decembermaand heeft de vooruitzichten verstomd. In de Champions League werd de Oude Dame al in de groepsfase uitgeschakeld. In de Europa League is Ajax in februari van volgend jaar de eerste tegenstander.

Hiddink is momenteel in dienst van de Russische voetbalbond. Na de jaarwisseling geeft hij de Russen uitsluitsel over zijn toekomst.