Nieuwe finish voor Brabantse Pijl

Peterselieman
De Vlaamse semiklassieker Brabantse Pijl zal dit jaar in Overijse gaan eindigen. De koers is verschoven op de wielerkalender, waarna er voor de vijftigste editie een andere finishplaats gevonden moest worden.

De koers werd gehouden op de zondag voor de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar zal de wedstrijd echter op woensdag 14 april verreden gaan worden. Hiermee valt de koers precies tussen Parijs-Roubaix en de Amstel Gold race in. "Vooral burgemeester Myriam Delacroix-Rolin van Rode zag de doortocht van onze wielerklassieker op een doordeweekse dag niet zitten," zei organisator Pascal Demol over de koers die tot dit jaar in Beersel finishte.

"In Beersel hadden ze graag gezien dat de ontknoping op woensdag voor 16.00 uur zou plaats hebben. Bovendien zou de aankomstlocatie ook daar moeten gewijzigd worden. Dat bracht echter tal van andere problemen met zich mee. Vooral dan op logistiek vlak. Ook verkeerden we niet meer in de mogelijkheid onze afwachtingwedstrijden te organiseren. Een verhuizing van de finishzone naar Overijse bracht echter soelaas."