Vermaelen: "We kunnen het ook zonder Fàbregas"

Olga Kroeders
Arsenal-verdediger Thomas Vermaelen gelooft dat zijn team ook kan winnen zonder Cesc Fàbregas.

De licht geblesseerde Fàbregas begon op de bank tegen Aston Villa. In de tweede helft bracht manager Arsene Wenger de Spanjaard in bij een 0-0 stand en hij scoorde twee keer. Bij zijn tweede doelpunt raakte de middenvelder echter zodanig geblesseerd dat hij weer gewisseld moest worden.

Arsenal zal het nu drie weken zonder de jonge spelmaker moeten doen. Volgens voormalig Ajacied Vermaelen is dat niet fijn, maar de Belg voorziet geen problemen. "Cesc is belangrijk voor ons", zegt Vermaelen tegen The Mirror.

"Nu hij geblesseerd is zullen we het zonder hem moeten doen. We hebben andere goede middenvelders die zijn plek in kunnen nemen."

"Tegen Aston Villa was hij van grote waarde voor ons omdat hij twee keer scoorde in twintig minuten. Ik heb nog nooit een speler gezien die zo'n grote impact had bij een invalbeurt.

Vermaelen is erg onder de indruk van de speler die is opgeleid bij Barcelona. "Cesc strooit met passes, hij verdedigt mee en hij is aanvallend zeer dreigend. Hij heeft een geweldig overzicht op het veld."

"Hij is de beste middenvelder waar ik samen mee heb gespeeld", vervolgt Vermaelen. "Hij is heel slim. Tijdens de training is het erg lastig om hem te verdedigen. Je zou bijna gaan denken dat hij ogen in zijn achterhoofd heeft omdat hij echt alles ziet. Hij is een goede aanvoerder want hij heeft erg veel kwaliteiten. Hij praat ook in de kleedkamer, niet te veel, maar genoeg."