Ronaldinho gelooft nog in selectie voor WK

Peterselieman
Ronaldinho heeft het WK van komende zomer nog niet uit zijn hoofd gezet. De Braziliaanse dribbelaar is al maanden niet meer opgeroepen voor het nationale team, maar daar kan volgens hem nog best verandering in komen.

Ronaldinho speelde in april zijn laatste interland voor Brazilië. Bondscoach Dunga nam hem daarna niet meer op in de selectie. "Het is een droom om een derde keer het WK te spelen. Ik hoop dat ik de wereldbeker opnieuw naar Brazilië kan brengen", vertelt hij in de Italiaanse media.

Prijzen winnen met AC Milan is volgens de 29-jarige balkunstenaar de beste manier om weer een plekje bij Brazilië te verdienen. "Als ik titels win met Milan, vergroot ik mijn kansen op een WK-selectie. Het gaat ondertussen goed in Italië. Ik heb me na een jaar kunnen aanpassen."

Dit seizoen lijkt Ronaldinho steeds dichterbij zijn topniveau van zijn Barça-periode te komen. Hij scoorde voor Milan vijf keer en had acht assists. De rossoneri staan tweede in de Serie A; met een duel tegoed is de achterstand acht punten op Inter.