Mulder mag nog hopen op Spelen

Peterselieman
Schaatser Ronald Mulder werd vandaag derde op de 500 meter bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. De Nederlands recordhouder moet hopen dat Simon Kuipers zich ook op een andere afstand plaatst voor Vancouver.

Jan Smeekens lijkt met zijn eerste plaats al zeker van de Spelen. Omdat het aantal schaatsers dat zich per land in kan schrijven bepaald is op tien is er weinig plaats voor specialisten zoals Mulder. In Nederland is hierdoor een heel boekwerk gemaakt van de regels met betrekking tot de plaatsing voor Canada.

"Toen ik dat document zag, dacht ik: Wat is dit nou? Hebben we daarom twee keer op het podium gereden? Ik heb goed geschaatst, maar Jan en Simon waren gewoon iets beter. Het zijn gewoon wereldtijden waarmee je bij een wereldbekerwedstrijd twee keer op het podium was geëindigd. Dan zie je hoe goed Nederland op de 500 meter is, ook al doen bepaalde documenten anders vermoeden," zei Mulder die zijn hoop nu op Kuipers heeft gezet. Deze moet zich op de 1.000 en/of de 1.500 meter plaatsen wil Mulder nog kans houden.