Silva op huurbasis naar Brazilië

Sjors (Sj0rSz)
Bruno Silva gaat komend jaar op huurbasis voor Club Internacional uit Brazilië spelen. Dit heeft Ajax, de huidige werkgever van de verdediger, vandaag bekend gemaakt.

"Internacional is een topclub, die tweede is geworden in de Braziliaanse competitie," liet Silva in een eerste reactie weten. "Ik wil met Uruguay het WK in Zuid-Afrika halen. Dat is mijn grote doel. Natuurlijk weet ik niet of ik het met speeltijd bij Internacional ga redden, maar nu heb ik er in elk geval wel alles aan gedaan. Ik ga de lol en de humor in de Ajax-kleedkamer natuurlijk wel missen. Ook Luis Suárez zal ik natuurlijk missen. Maar vanuit Brazilië blijf ik Ajax komend jaar zeker volgen."

Silva kan onder trainer Martin Jol niet rekenen op een basisplaats, aangezien de oefenmeester de voorkeur aan Gregory van der Wiel geeft. Het contract van de Uruguayaan loopt nog door tot medio 2012.

In de winter van het seizoen 2007/2008 vertrok Silva bij FC Groningen en ging voor Ajax spelen. In eerste instantie weigerde de ploeg uit Groningen aan een vertrek mee te werken. De verdediger forceerde uiteindelijk alsnog een transfer door niet langer voor de club uit te komen.