FC Den Bosch: "Berichtgeving VI onjuist"

Sjors (Sj0rSz)
Gisteren kwam Voetbal International met het bericht dat er voor 30.000 euro een exacte uitslag van de Jupiler League kon worden aangevraagd. Hierbij waren ook drie wedstrijden van FC Den Bosch betrokken.

De Bossche formatie is logischerwijs niet blij met de berichten in het voetbalblad en heeft inmiddels een persverklaring doen uitgaan. Hierin staat onder meer het volgende vermeld: "Voetbal International beweert te kunnen bewijzen dat onder meer uitslagen van een drietal wedstrijden van FC Den Bosch (Eindhoven - FC Den Bosch, BV Veendam - FC Den Bosch en VVV-Venlo - FC Den Bosch) van tevoren al vast stonden, hetgeen het gevolg zou zijn van transacties die in Thailand zouden hebben plaatsgevonden en waarbij de betreffende uitslagen voor bedragen 30.000 euro gekocht zouden zijn."

"FC Den Bosch betwist met groots mogelijke klem betrokken te zijn (geweest) bij dergelijke transacties. De club heeft naar aanleiding van de beweringen contact opgenomen met de KNVB. Bij de KNVB maakte FC Den Bosch nog geen deel uit van het onderzoek. FC Den Bosch heeft Voetbal International gesommeerd het bewijs te overleggen."

De verklaring werd met de volgende woorden afgesloten: "De club wordt door de in haar optiek volstrekt onjuiste en ongegronde berichtgeving ten zeerste geschaad en stelt Voetbal International daarvoor aansprakelijk."