Wijnaldum voorspelde goal, Been content

Olga Kroeders
Feyenoord bekerde gisteren ten koste van AZ door in de KNVB-Beker. Georginio Wijnaldum scoorde en voorspelde zijn treffer al. Trainer Mario Been sprak van een teamprestatie, terwijl de matchwinner dat ook deed.

Been tegenover RTV Rijnmond: “Ik heb vanavond een ongelooflijk leuke avond gehad. We hebben ons optimaal voorbereid zonder te trainen en dat was wel een nadeel. Tactisch hebben we alles heel goed uitgevoerd in de eerste helft en met veel discipline gespeeld.”

“Onze eerste helft was heel goed verzorgd. We kwamen er goed uit en dat resulteerde in een doelpunt. In de tweede helft hadden we het geluk aan onze zijde dat de gelijkmaker niet viel, maar al met al hebben we verdiend gewonnen”, oordeelt de keuzeheer.

De trainer haalt veel voldoening en plezier aan de overwinning over. “Vooral naar de tweede seizoenshelft. Dit is toch de kortste weg naar Europees voetbal.” De balans over de eerste seizoenshelft kan worden opgemaakt. “Het is: so far, so good. Maar de prijzen worden nu nog niet uitgedeeld.”

Wijnaldum: “Ik was vandaag de hele dag met mijn broertje en die speelt bij AZ. Tegen hem zei ik al dat we AZ uit de beker zouden knikkeren en dat ik zou scoren. En dat gebeurde ook. (… Dit is de avond van het team, niet alleen van mij.”