KNVB reageert geschokt op resultaten VI

Olga Kroeders
De zogenaamde bel-Chinezen zijn reeds bekend bij heel voetbalminnend Nederland. Voetbal International heeft wederom informatie boven water weten te krijgen, iets waar de KNVB erg van is geschrokken.

Zo wist het medium dat er voor dertigduizend euro een exacte uitslag van de Jupiler League kon worden aangevraagd. Verder zouden onder meer de wedstrijden tussen FC Oss - sc Cambuur Leeuwarden (4-5) en FC Den Bosch - VVV-Venlo (0-5) verdacht zijn.

Ook FC Eindhoven - Fortuna Sittard (2-4), FC Eindhoven - FC Den Bosch (1-7) en BV Veendam - FC Den Bosch (2-4) zijn verdacht. Van deze wedstrijden, die een vreemde score kenden, is de uitslag juist geraden.

Van al deze feiten is de KNVB erg geschrokken. Directeur Bert van Oostveen: "Dit is helemaal geen goed nieuws. Hier schrik ik eerlijk gezegd wel van."

"We hebben er de afgelopen week in Zeist uitgebreid en vaak over gesproken en je hoopt toch ergens dat het allemaal anders is dan het lijkt. Het bevestigt alleen nog maar eens het onderbuikgevoel dat ik hierover heb", aldus de directeur, die de wedstrijden doorgeeft aan de UEFA.