[NHL] Avalanche te sterk voor Wild

Denny (nyny83)
De Colorado Avalanche hebben een uitwedstrijd tegen de Minnesota Wild in een 4-3 overwinning om weten te zetten. De 4-1 voorsprong na de eerste twee perioden was voldoende om de Wild in de derde periode van de overwinning af te houden.

De Avalanche kwamen in de eerste periode op voorsprong via rookie Matt Duchene. De nummer 3 uit de laatste entry draft scoorde tien seconden voor het einde van de periode een klutsgoal. In de tweede periode bouwden de Avalanche hun voorsprong uit via Chris Stewart en Milan Hejduk. Eerstgenoemde scoorde met een hard afstandsschot, Hejduk wist in een twee-tegen-een uitbraaksituatie te scoren.

Cal Clutterbuck bracht de Wild en het publiek weer terug in de wedstrijd door in dezelfde periode shorthanded de 3-1 te scoren, maar vier minuten later was de wedstrijd beslist door wederom een shorthanded goal van Matt Hendricks. Twee spelers van de Wild verlieten het ijs voor een linechange, ervan uitgaande dat goalie Niklas Backstrom de puck makkelijk zou kunnen verwerken achter het net. De puck stuiterde echter raar van de boardings af waarna Hendricks uit een een-tweetje met Cody McLeod kon scoren.

In de derde periode kwamen de Wild nog wel terug tot 4-3 via goals van Owen Nolan en Martin Havlat, maar aan het einde van de wedstrijd wist goalie Craig Anderson een aantal knappe reddingen te maken waardoor de Avalanche er met de punten vandoor gingen.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Minnesota WildColorado Avalanche3-4
Toronto Maple LeafsBuffalo Sabres2-3 (OT)
New York IslandersTampa Bay Lightning2-4
Philadelphia FlyersFlorida Panthers1-4
Carolina HurricanesNew York Rangers1-3
Atlanta ThrashersMontreal Canadiens3-4 (OT)
Ottawa SenatorsBoston Bruins0-2
Pittsburgh PenguinsNew Jersey Devils0-4
Dallas StarsSan Jose Sharks2-4
Edmonton OilersSt. Louis Blues2-7
Phoenix CoyotesColumbus Blue Jackets5-2