Voorlopig geen Shenmue III

Cengizhan (CengizMan)
Gamespot heeft een interview met met Sega's Darren Macbeth gehouden waarin de vragen van de users werden gesteld. Eén van de users vroeg zich af of Shenmue ooit nog een vervolg zal krijgen. Helaas, voorlopig niet! Hoewel Sega alle posts en reacties over Shenmue leest, zijn ze voorlopig niet van plan een vervolg uit te brengen. Macbeth meldt echter wel dat een fanbase alleen niet genoeg is om een game het groene licht te geven. Er ligt een ingewikkeld proces achter die soms jaren kan duren. Daarnaast moet er ook nog een onderzoek komen om aan te tonen of het wel een juiste keuze is om de game nu te ontwikkelen. Hoewel de fanbase belangrijk is, is het niet de enige indicatie-factor.


GameSpot readers: There's been a lot of community response regarding Shenmue. Does Sega ever intend to finish the series? If so, when? And if not, why not?

Darren Macbeth: We have read all the comments and posts on Shenmue. We wish we had an answer for you all, but at this stage there are no plans to revisit the franchise.

Mensen die zich een beetje verdiepen in de geschiedenis van games kennen het verhaal van Shenmue misschien wel. Deze game was één van de mooiste, duurste en beste games voor de DreamCast en werd al snel geprezen door DreamCast-bezitters. Nadat het tweede deel van de serie voor de DreamCast werd uitgebracht hoorden we nog vrij weinig over Shenmue of het hoofdpersonage, Ryo. Aangezien er voorlopig geen derde deel is, is het verhaal van de Shenmue-reeks ook nog niet voorbij. Fans zijn al jaren aan het wachten op een vervolg...