Investeerder wil Take Two in de verkoop gooien?

Morthill
De financiële cijfers die Take Two vorige week presenteerde waren niet heel erg positief, over het gehele boekjaar werd een verlies geleden van $138 miljoen en de omzet daalde ten opzichte van een jaar geleden met 37%. Al valt dat laatste natuurlijk te wijten aan het uitblijven van een launch op het niveau van GTAIV. Desondanks doet Take Two het goed op de beurs, de aandelen schoten eind vorige week met 10% omhoog. Dit kwam door een investering van Carl Icahn, die nu 11% van het bedrijf in handen heeft.

Volgens analist en roddeljournalist Michael Pachter zou Icahn van plan zijn om het bestuur te dwingen het bedrijf in de verkoop te doen. Icahn heeft een goede verstandhouding met Take Two-bestuurder Strauss Zelnick en zou van zijn huidige positie gebruik willen maken om meer invloed uit te oefenen op het management. Of hij veel kan veranderen is volgens Pachter niet echt waarschijnlijk, omdat Take Two bekend zijn om zijn vrij rustige ontwikkelingsprocessen.

Voor het komend jaar heeft Take Two in ieder geval weer genoeg gepland staan. Met titels als Bioshock 2, Red Dead Redemption, Max Payne 3 en Mafia 2 zijn er genoeg mogelijkheden om het bedrijf weer in de plus te krijgen.


Rockstars Red Dead Redemption