[Upd] Feyenoord - AZ gaat gewoon door

Olga Kroeders
Feyenoord wil dat de bekerwedstrijd van vanavond tegen AZ in De Kuip wordt afgelast. De clubleiding zegt dat de weersomstandigheden tot gevaarlijke situaties zullen leiden. Inmiddels is de KNVB gevraagd om de wedstrijd te schrappen.

"Veiligheid gaat voor alles. De spelers en technische staf willen heel erg graag voetballen, want wij zitten goed in ons vel. Maar we moeten ook aan de mensen denken die naar het stadion willen komen," aldus trainer Mario Been in het AD.

Gisteren is met man en macht geprobeerd om de Kuip sneeuw- en ijsvrij te maken. Door de sneeuw en ijs op de stoeltjes en de trappen in het stadion lijkt het echter vragen om gevaarlijke situaties.

In een reactie zegt de KNVB dat de bekerwedstrijd in principe gewoon doorgang moet vinden. "De clubs hebben tijd gehad om zich goed voor te bereiden en maatregelen te treffen in en rond de stadions. Alleen als er zich extreme weersomstandigheden voordoen, bijvoorbeeld een heel zwaar pak sneeuw voor de wedstrijd, zullen we opnieuw met alle betrokken partijen overleg voeren."

Update @ 13:25

Het bekerduel Feyenoord – AZ gaat gewoon door. Dat heeft de KNVB besloten. Het veld is vanmiddag goedgekeurd.

Op de website van Feyenoord waarschuwt de club de bezoekers voor gevaarlijke situaties op de weg en rondom het stadion in verband met het winterweer.