Messi irriteert Argentijnse fans

Sjors (Sj0rSz)
Het winnende doelpunt van Lionel Messi in de finale van het club-WK heeft in Argentinië veel irritatie opgewekt bij supporters. Ze zijn boos over het feit dat het wonderkind bij FC Barcelona veel beter presteert dan bij het nationale elftal.

In Buenos Aires gingen supporters de straat op met pamfletten met teksten als Messi is geen Argentijn of Messi, doe dat ook eens voor je vaderland. De 22-jarige dribbelaar had een zeer groot aandeel in de zes prijzen die FC Barcelona dit kalenderjaar won.

Zaterdagavond was hij weer eens van grote waarde toen hij zijn club de wereldtitel bezorgde. Messi maakte met de borst de 2-1 in de verlenging tegen Estudiantes de la Plata (Argentinië). Niet alleen fans van Estudiantes zijn geïrriteerd door de matige prestaties van Messi bij Argentinië.

Het spel van Messi lijkt echter samen te hangen met het spel van de gehele nationale ploeg, die de WK-kwalificatie zeer moeizaam doorkwam. Pas op de allerlaatste speeldag stelde het team van bondscoach Diego Maradona een ticket voor Zuid-Afrika veilig.