Briatore en Mosley maken ruzie

Peterselieman
Flavio Briatore is niet onder de indruk van de beschuldigingen die voormalig FIA-president Max Mosley tegen hem maakte. Die zei in de Telegraph dat Briatore wist dat hij schuldig was aan crashgate en dat hij met beschuldigingen de aandacht van zich af probeert te leiden.

Briatore begrijpt niet waarom Mosley de affaire nu weer oprakelt. De Italiaan moest naar aanleiding van crashgate vertrekken bij het Formule 1-team van Renault en werd door de FIA voor het leven uit de sport gebannen. Hiertegen ging hij bij de Franse rechtbank in beroep.

"Het is moeilijk om na te gaan of de heer Mosley zijn geduld heeft verloren omdat hij wacht op het oordeel van de Franse rechtbank of dat hij na zijn belangrijke positie in de motorsport verloren te hebben aandacht van de media wil door het uiten van provocerende teksten tegen onder andere mij," meldde een woedende Briatore.

De Italiaan vindt het oordeel dat de FIA te zwaar en hij begrijpt dan ook niet dat zijn wegblijven in de hearing heeft meegewogen in het oordeel tegen hem. "Het is heel intrigerend om te horen dat de heer Mosley nu beweert dat de FIA een terechte straf tegen me heeft uitgedeeld aan het eind van een eerlijk proces."

"Dit is niet de positie waarin de huidige president van de FIA zich tegenover de Franse rechtbank in wil bevinden. Daar kon iedereen horen dat de World Council van de FIA alleen een beslissing administratieve aard had genomen, geen zaak tegen mij had en daardoor zich niet geroepen voelde om te voldoen aan de normale vorm van rechtspraak."

"Ik ben dan ook blij te horen dat de heer Mosley verklaarde dat hij mij op 19 september telefonisch sprak om te vertellen dat mijn komst naar de hearing van 21 september niet nodig en niet wenselijk was in de context van de moeilijke beslissing die tegen Renault genomen moest worden. Zo'n hearing mag op geen enkele wijze leiden tot zo'n beslissing tegen mij."