"Overstap naar WRC kan definitief zijn"

Peterselieman
Kimi Räikkönen heeft in een interview gemeld dat zijn overstap naar het World Rally Championship best wel eens definitief kan zijn. De Fin maakt voor 2010 de overstap van de Formule 1 naar de rallysport om bij Citroën een volledig seizoen te gaan rijden.

Aangenomen werd dat Räikkönen een sabbatical zou nemen en in 2011 weer terug zou keren in de Formule 1, maar de Fin zegt dat zijn toekomst nog volledig open ligt. "Ik heb geen contract met een Formule 1-team of wat dan ook," zei The Iceman tegen Autosport. "Ik heb twee opties: ik blijf in de rallysport of ik probeer terug te keren in de Formule 1. Ik wil zien hoe het loopt en beslis dan. Ik heb geen haast met de beslissing."

"Als het goed gaat dan blijf ik het doen. Er zijn verschillende scenario's, maar voor nu is het met Red Bull en Citroën," zei Räikkönen die zei dat de beslissing van Ferrari om hem te ontslaan om meer ging dan alleen zijn rijden. "Je moet de mensen vragen die de beslissingen maken. Ik ben er niet in geïnteresseerd, maar ik denk dat ik het antwoord wel weet. En het heeft niets met racen te maken of wat ik daar gedaan heb."

"Ik denk dat als er geld in het spel is dat je alles kunt veranderen. Het lijkt veel te maken te hebben met de komst van Santander. Misschien dat ze een deal gemaakt hebben ..."

De Fin had kunnen tekenen bij McLaren maar zag er zelf van af. "Uiteindelijk was het niet 100% wat ik wilde. Het ging me niet om het geld, maar om andere zaken. Het is niet zo dat ik er niet naar toe had kunnen gaan, maar ik heb geen reden om een contract te tekenen waar ik niet blij mee ben."