Uitslag Steaua Boekarest - FC Twente

JJdJ1984
FC Twente heeft zich tijdens de laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League weten te plaatsen voor de volgende ronde. De Tukkers wisten in Boekarest met 1-1 gelijk te spelen. Door het verlies van FC Sheriff tegen Fenerbahce had het elftal van Steve McClaren hier voldoende aan.

De koploper in de Eredivisie begon de wedstrijd behoorlijk zwak. Boschker redde na acht minuten knap een bal van Tanase, maar ging even later alsnog in de fout bij een voorzet van Nicolita. Kapetanos kon hiervan profiteren en schoot Steaua op voorsprong.

Twente had alle moeite met de barre Roemeense weersomstandigheden. De bezoekers konden echter met een gelukje, tien minuten voor het rustsignaal, op gelijke hoogte komen door een van richting veranderd afstandschot van Ronnie Stam. In het restant van de wedstrijd viel er weinig te beleven. De sfeer in het stadion was ver te zoeken en dit werd door de voetballers van beide teams overgenomen op het eigen spel. In de slotfase kreeg Twente nog wel een paar kleine kansjes maar deze waren niet aan de Tukkers besteed.


Karakteristieken

Steaua Boekarest - FC Twente
18 ’ Kapetanos 1-0
35’ Stam 1-1

Toeschouwers: 550
Scheidsrechter: De Sousa (Portugal)
Stadion: Ghencea Boekarest, Boekarest
Gele kaart: Tanase, Rada, Golanski (Steaua Boekarest)

Opstellingen

Steaua Boekarest: Zapata, Golanski (63/ Ninu) Rada, Ghionea, Emeghara, Szekely (78/ Ochirosii), Bicfalvi (73/ Moreno), Toja, Nicolita, Kapetanos, Tanase

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Kuiper, Heubach (74/ Rajkovic), Brama, Perez, Tioté (76/ Akram). Ruiz (62/ Parker) N' Kufo, stoch