Roberto Carlos tekent bij Corinthians

Niels (DerMeister)
De kogel is door de kerk: Roberto Carlos vertrekt naar Corinthians. De Brazilianen maakten het nieuws dinsdagavond wereldkundig via haar officiële kanalen.

Roberto Carlos verdedigt nu nog de clubkleuren van Fenerbahçe, maar zal na de jaarwisseling naar zijn thuisland Brazilië vertrekken. Corinthians presenteert de 36-jarige oud-speler van Real Madrid op vier januari. Roberto Carlos zal in Brazilië rugnummer zes gaan dragen en zal in ieder geval één jaar aan de club verbonden blijven.

Derhalve zal de wedstrijd tussen zijn werkgever Fenerbahçe en opponent Altay op 23 december de laatste zijn voor de Turken. Roberto Carlos kwam liefst 125 keer uit voor het nationale team van Brazilië.

De linksback maakte eerder vandaag al bekend grote ambities te koesteren met Corinthians, waar ook spits Ronaldo onder contract staat. "Ik ga naar de beste club van Brazilië. Daar zal ik de Copa Libertadores, de Paulistao (de competitie van São Paulo, red.) en de Braziliaanse landstitel winnen", aldus Roberto Carlos tegenover TV Bandeirantes.