Wenger: "Strijd om titel ontzettend spannend"

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de Premier League. De ploeg van trainer Arsène Wenger profiteerde met een 1-2 overwinning op Liverpool optimaal van het puntenverlies van Chelsea en Manchester United.

Wenger voorziet derhalve een spannend gevecht om het Engelse landskampioenschap. "Het is absoluut de meest open strijd", zei Wenger, die al ruim dertien jaar in dienst is bij Arsenal. "Waarom? Omdat niemand er in slaagt om al vroeg in het seizoen een flink gat te slaan. In plaats van vier teams, heb je nu zes, zeven of acht teams die elk weekend kunnen verrassen."

"Daarnaast heb ik het gevoel dat er veel ploegen zijn die het in zich hebben om kampioen te worden", vervolgt de Franse oefenmeester tegenover Sky Sports. Wenger rekent logischerwijs ook Arsenal tot de titelfavorieten.

"Ik ben er al vanaf het begin van dit seizoen heilig van overtuigd dat dit ons seizoen kan worden. Ook na de wedstrijd tegen Chelsea (0-3 nederlaag, red) ben ik dat blijven zeggen. Het komt er nu op aan hoe we als groep reageren op bepaalde situaties. Hoeveel we kunnen verbeteren tussen september en mei."